En Livscoach är en samtalspartner som hjälper dig reda ut det som inte känns bra i ditt liv. Relationen, inre oro, yrkesrollen eller annat. Eller så har du kanske tappat bort dig själv och behöver hjälp med att hitta din livsväg och ditt sanna jag.

Det är också ett sätt att förflyttar dig från ett läge till ett annat. Kanske är det mesta bra i ditt liv men du vill ta ytterligare ett steg. Du som anlitar mig måste innerligt vilja ta nästa steg i ditt liv och beredd att göra det som krävs. 

När ska man välja livscoachning?
Livscoachning är ett bra alternativet när du tycker att en psykoterapeut eller psykolog inte känns rätt för dig. Eller så har du kanske prövat KBT eller ACT men tycker inte det funkar. Min formella utbildning är Socionom, Certifierad livscoach och diplomerad kommunikatör.

Vad kan jag förvänta mig?
Du får nya perspektiv på din situation och kommer till nya insikter så du kan ta bätter beslut och skapa den framtid du vill.  Du får lära dig släppa gamla minnen som tynger och lära dig  fokuserar på det som för ditt liv framåt. Det coachande förhållningssättet innebär att jag hjälper dig hitta dina svar, det är då den verkliga förändringen sker.

Vågar jag ringa en Livscoach?
Jag vet att det är ett stort steg att anlita en utomstående när livet inte känns bra. När jag själv var i livskris var jag klok nog att ta hjälp. Det bästa var att hon ställde frågor som fick mig att se min situation från en annan vinkel. Innan hade tankarna gått runt, runt i en cirkel. Visst var vännerna bra att prata med, men de försökte ge goda råd. Det jag vet idag är att ingen förutom jag själv kan veta vad jag vill. Jag måste ta mina egna beslut, grundat från den jag är. Det finns inga genvägar. Idag är jag utbildad för att hjälpa människor med detta och arbetat med det i många år. Men för mig räcker det inte med en formell utbildning, det största bidraget till de jag coachar är min långa livserfarenhet. Läs mer om min livsresa längre ner på sidan.

(Jag skulle kunna ha referenser av hundratals människor jag hjälpt. Men jag håller hårt på diskretion och tystnadsplikt. Dessutom är varje livsöde unikt och det finns inga standardlösningar. Du kan i och för sig läsa under "retreat" och se deltagares upplevelser där.)

1. Individuell livscoachning - Personligt möte

Detta är för dig som vill göra en genomgående förändring av ditt liv. Som behöver stöd och hjälp i din nuvarande livssituation och vill ta nästa steg. Förändring tar tid, därför individanpassar coachningprogram för varje individ. Maila mig angående ditt behov så återkommer jag med förslag på upplägg och kostnad. 

Maila till:
ewa@ wigenheim.se

2. Telefoncoachning

Bor du inte i Stockholm går bra med telefoncoachning. Jag har flera klienter i hela landet. Skickar ett e-mail till mig så bestämmer vi en telefontid. 


Maila för tidsbokning:
ewa@ wigenheim.se

3. Tre steg till ett bättre liv!
Från tanke till handling och rakt i mål! 

Detta är för dig som vill genomför något. Leva en dröm, gå i mål med ett projekt eller annat du vill förverkliga men inte kommit till skott. Då ses vi vid 3 tillfällen x 2 timmar och gör din livsplan. Vi gör ett nuläge och går sedan igen steg för steg hur du ska nå ditt mål. Vi tar bort rädslor och hinder. Tillsammans skapar vi en visionboard och en konkret handlingplan. Jag har genomfört många möjliga och omöjliga projekt i mitt liv (läs vidare under Om Ewa) och vet att de flesta begränsningar sitter i våra huvuden. De kan jag hjälpa dig med att ta bort. De klienter som gjort denna process har nått sina mål långt före utsatt tid.
2 timmar x 3 tillfällen + en uppföljningstimma. Pris: 15 000:- + moms. 

Utveckla dig på egen hand

För dig som vill utveckla dig på egen hand. Välj den stora kursen i livskunskap och börja direkt. Du får testa i 7 dagar, gillar du inte konceptet får du alla pengar tillbaka.

Att välja en samtalspartner handlar mycket om personlig kemi.
Formella utbildningar: Socionom, certifierad Livscoach från Livscoachakademien, Diplomerad kommunikatör från Berghs School of communication. Mindfulnesskurser samt meditationslärare.


För dig som vill anlita mig som Livscoach vill jag berätta:
Jag har varit gift. Jag är skild. Jag har haft relation med en psykopat (eller nåt åt det hållet). Jag har fött egna barn och levt med bonusbarn. Jag har varit anställd, drivit eget företag, blivit uppsagd och sagt upp mig själv. Jag har bott i villa och i lägenhet. Jag har haft det gott ställt och lika många gånger varit luspank. Många gånger i mitt liv har jag stått vid ett vägskäl och tvingats välja. Jag har haft dagar av lycka och andra då jag gråtit på soffan. Jag har presterat på topp och varit karriärist och nästan stressat mig in i väggen. Jag vet hur det är att inte tycka att man räcker till. Men tagit mig ur och hittat en annan väg. 

Jag har arbetat med världens rikaste människor och de som inte äger någonting. Jag har gett mig in i saker jag lyckats med och andra jag inte klarat av. Men det är inte hur många gånger man faller som räknas, utan hur man lyckas ta sig upp. Det kan jag hjälpa till med. För ingen ska gå omkring och känna sig rotlös, förtvivlad och utan att veta vägen ut. Jag har varit där och vet hur man tar sig ur. Därför har jag också lyckats att uppnå mina drömmar och jag vet vad som krävs.

Vad du vill ha hjälp med vet bara du. Men en sak är säker - Du är värd det bästa, och det vet du! En rekommendation är att du även tittar på webbkursen och om den talar till dig. 

Ha en fantastisk dag/ Ewa

kontakt

Ewa Wigenheim
Krukmakargatan 22
118 51 Stockholm
Telefon 070-523 89 33
ewa@ wigenheim.se

Få livsinspiration två gånger i månaden. Anmäl dig till nyhetsbrevet.