Detta är Ewa Wigenheim
Nyfikenhet har fört mig genom livet. Det har resulterat i jobb i sju länder, att skriva tre böcker och att arbeta med världens rikaste och fattigaste människor. Som sångerska har jag vunnit Årets talang och har lika många guldskivor som Lill-Babs dvs en. Jag lyckades övertyga ABBA om att få skapa ett museum till deras ära och har arbetat med munkar i buddhistiska tempelskolor i Laos. Jag har alltid följt min egen väg, som sällan varit den enkla, men definitivt den rätta för mig.

De mest inspirerande människorna jag mött på min livsresa har inte läst sig till kunskapen på universitet. De har levt sitt liv och fått ärr på vägen. Så även jag. Av alla dessa munkar, gurus, mentorer och vanliga människor som du och jag, har jag lärt mig att lyckan inte ligger i materiella ting. För att bli lycklig måste man leta inom sig själv. Det är där varje människas äkta värde ligger. 

Munkarna gav mig i uppgift att skicka den visdom jag lärt mig vidare till andra. Därför arbetar jag idag som livscoach för att hjälpa andra till att hitta sin livsväg. Många veta att de behöver göra en livsstilsförändring, men har svårt att se hur det ska gå till på egen hand. Livet har lärt mig varför vi ofta hamnar snett, men också gett metoder och verktyg hur vi kan hitta tillbaka. Dessa lär jag nu ut till andra i retreater, kurser och föreläsningar. Ibland räcker det med att ändra tankar för att energin ska börja flöda. 

På min handled har jag tatuerat Gandhicitatet "Be the change".  Om du vill ha en förändring i världen eller i ditt liv så börjar den förändringen hos dig. Först när du är bra för dig själv kan du också bli bra för andra.

Utbildningar och sånt...

Utbildningar

 • Socionom
 • Certifierad Livscoach
 • Diplomerad PR & kommunikation Berghs School. 
 • Diplomerad i mindfulness.
 • Meditationslära i Laos och Thailand 


Värt att nämna

 • Initiativtagaren och grundaren av ABBA the Museum. Ägde och drev projektet i tre år och skapade det interaktiva museikonceptet.  
 • Drev den ideella projektet Love Tour 2013 och föreläste i 22 skolor för att ge ungdomar inre trygghet och bättre självkänsla. 
 • Arbetade i  tempelskolor i Laos för att lära buddhistiska munkar tala engelska, 2012. 


Böcker

 • Från ABBA till munkarna i Laos, utgiven 2015. BladhbyBladh Förlag
 • Häng med till Danmark, Bonnier Carlsens förlag, utgiven 2001
 • En klimakteriekärrings betraktelser, utgiven år 2006, Vulcan förlag. 


Tidigare yrken
Drivit PR-firma i tjugo år. Bl a PR-konsult för Benny Anderssom och kommunikationskonsult för Björn Ulvaeus. Arbetat inom turism- och nöjesbranschen en herrans massa år.
Sångerska i West Side Big band och nu som vissångerska på fritiden. 

Från ABBA till munkarna i Laos.

Mitt liv har ett före och efter juni 2006. Det var då jag lyckades övertala ABBA om att få starta ett museum till deras ära. Den dagen alla fyra sa ja höll jag på att svimma. Hur kunde lilla Ewa, från Småland lyckas med detta? Så många hade försökt och fått nej.  Men jag tror att de såg den passionen som brann i mig och det engagemang och vilja som jag kände för att driva projektet.

Sedan följde tre galna år. Jag ägde, drev och skapade det interaktiva museikoncept som nu finns på Djurgården, tillsammans med min dåvarande man. Arbetsbördan, som vi självmant hade tagit på oss, var enorm. Att vila under denna tid fanns inte på kartan. Det hade ett pris, jag tappade bort mig själv. För att hitta tillbaka sökte jag mig till Laos och tempelskolor. Bland dessa munkar lärde jag mig vari livets äkta värde ligger. Munkarna gav mig i uppgift att skicka min livsvisdom vidare, det är det jag gör nu som livscoach.

 Jag är oerhört stolt över det vi åstadkom och ville föra vidare min berättelse i detta pophistoriska projekt. Därför skrev jag boken. 2015 låg den klar. Nu överräcker jag min historia till dig för att bli inspirerad att våga följa dina drömmar. (denna historia finns också som föreläsning)

Kontakt

Ewa Wigenheim
Krukmakargatan 22
118 51 Stockholm
Telefon 070-523 89 33
ewa@ wigenheim.se


Få livsinspiration och inbjudningar 2 gånger i månaden. Prenumerar på nyhetsbrev. 

Ditt nya liv startar här:

Make it happen!